Daniel Lebduška se znovu postaví do čela kandidátky v Pardubickém kraji

Pardubice, 25. září 2023 – Piráti Pardubického kraje si zvolili lídra pro nadcházející krajské volby v roce 2024. Kandidátku Pirátů povede Daniel Lebduška, radní města Chrudim a současný krajský zastupitel. Lebduška vedl Piráty v krajských volbách v roce 2020, kdy strana v Pardubickém kraji dosáhla významného úspěchu v podobě 12,68 % hlasů a 7 mandátů.

Daniel Lebduška působí jako krajský zastupitel, je místopředsedou finančního výboru a je také radní města Chrudim. Pracuje jako výkonný ředitel v oblasti mezinárodního marketingu. Krajské fórum Pardubického kraje si Lebdušku zvolilo na 1. místo kandidátky během posledního víkendu v interním hlasování. Lebduška uvádí, že je připraven vést Piráty k dalším úspěchům a pokračovat v práci, kterou s týmem začal před třemi lety.

"Jsem velmi rád, že mohu vést Piráty do dalších krajských voleb. Během dosavadních tří let v opozici jsme získali dost zkušeností a vidíme, co se musí změnit k lepšímu, aby náš kraj začal opravdu prosperovat. Zdravotnictví, doprava, řízení financí i investice si zaslouží změnu přístupu a povýšení na standardy dnešní doby, tzv. upgrade. Chci, aby Piráti byli první volba pro všechny, kteří jsou mladí duchem, bez ohledu na věk, a chtějí, aby se jednou v Pardubickém kraji žilo lépe než třeba v samotné Praze," říká krátce ke svému zvolení Daniel Lebduška.

Další čelní kandidáti by měli být postupně zvoleni do konce roku. Piráti v Pardubickém kraji budou stavět především na své dosavadní práci a dotáhnou tak rozdělanou agendu, které se na krajské úrovni poslední 3 roky věnovali.