Večer Otevřeného Software

30. 01. 2018
Večer Otevřeného Software

V úterý 30.01.2018 proběhl v Chrudimském pirátském centru v Radoušově ulici již druhý z Večerů Otevřeného Softwaru. Na místě si zájemci mohli nechat nainstalovat na donešený notebook operační systém Linux, případně si nechat poradit od IT expertů s používáním. Třešničkou na dortu pak byla ukázka využití LTE routeru v praxi.

Na místo se dostavili celkem 3 uživatelé Linuxu ať již pro radu či samotnou instalaci a pomalý/ale nezastavitelný přechod společnosti směrem k otevřeným systémům tak pokračuje.

Akce je financována z pirátského participativního rozpočtu, kdy se prostředky získané za politické mandáty vracejí zpět občanům ČR v podobě služeb, akcí či darů. Pustupně se během roku uskuteční i v dalších místech Pardubického kraje a měla by být i rozšířena o další dovednosti jako je kryptování emailu apod.

Pokud je přímo zájem z vašeho města o to, aby organizátoři přijeli, kontaktuje prosím hlavního garanta Andreje Ramašeuskiho

Další informace lze nalézt:

Libuše Vévodová -  Vyspělá společnost dává příležitost k uplatnění každému
06.10.2021

Libuše Vévodová - Vyspělá společnost dává příležitost k uplatnění každému

Pirátská zastupitelka Liba Vévodová z východočeských Svitav je gymnaziální učitelkou matematiky. Při rozhodování, zda se této profesi věnovat, jí pomohlo přesvědčení, že budoucí potenciál leží především v mladé generaci. Ve zvoleném povolání vnímala možnost jak...

CHCI VĚDĚT VÍCE