Nové myšlenky pro novou dobu

Letošní volby jsou, nejen pro Piráty, důležitým milníkem. Letos se rozhodne, ponecháme-li tuto zemi tradičním a zpravidla zkorumpovaným partajím, vložíme-li ji do rukou všemožným populistickým hnutím, které si z politiky dělají bussines a které nezřídka kdy otevřeně opovrhují demokratickými tradicemi.i

Anebo se rozhodneme pro skutečnou změnu a zvolíme stranu, která i když je zatím malá a pro mnohé má divné jméno, přináší do politiky zcela nové mechanismy, sama na sobě aplikuje pravidla otevřené a odpovědné politiky a ze svých zásad nesejde ani o kousek. Volit Piráty znamená volit rozumem. Zjistěte si víc a dejte nám šanci, my vás nezklameme

Pavel Štěpánek, předseda KS Pardubický kraj

Prosazujeme:

• Kontrolu moci a mocných – politikům musí být vidět pod ruce. Občan má právo vědět, jak hospodaří jím volení zástupci s veřejnými penězi vybranými z daní nás všech. Hájíme registr smluv. Prosazujeme osobní odpovědnost a odvolatelnost politiků.
  • Zjednodušení státu pomocí technologií – všechny úřady mají být kompletně dostupné online. Zavedeme daňovou správu s přátelským helpdeskem a call centrem jako v bance. Daně a odvody se mají platit na jediném místě. Obíhat mají data, ne lidé po úřadech.
  • Ochranu občanů před šikanou – živnostníci a e-shopy jsou pronásledováni státem, zatímco ročně z Česka plynou stovky miliard do daňových rájů. Dlužníci s více exekucemi čelí bezvýchodné situaci, když jejich dluhy narůstají díky poplatkům za každou exekuci zvlášť.
  • Obranu svobody – prosazujeme svobodný přístup občanů k informacím i svobodu projevu a právo na soukromí. Podporujeme demokracii a zapojení lidí do rozhodování. Bojujeme proti cenzuře, omezování svobody a potlačování lidských práv. Více svobody, méně buzerace!

Pokračujte na podrobný program pro všechny oblasti (přesměrování na celostátní web).