O nás

Po sedmi letech existence fungující díky dobrovolnické práci máme starostu v Mariánských lázních, zastupitele v Praze, Brně a v obcích po celé republice. Upozorňujeme na korupční skandály, zveřejňujeme videa a zápisy ze zastupitelstev, organizujeme festivaly svobodné kultury, bojujeme se snahou státu špehovat občany nebo s cenzurou na České televizi. A s vaší podporou toho můžeme zvládnout ještě víc!

Hlavním tématem Pirátské strany jsou informace a jejich zásadní význam v moderní společnosti. Piráti se zaměřují hlavně na občanské svobody, sdílení informací, efektivní využití technologií a ochranu soukromí. Nedílnou součástí jejich programu je také transparence, e-government a přímá demokracie. Česká Pirátská strana vznikla v Praze na výzvu programátora Jiřího Kadeřávka a registrována byla v červnu roku 2009.

Do komunálních voleb v roce 2014 se Pirátům v Chrudimi podařilo kandidovat s plným počtem kandidátů a získat přes 4% hlasů. Jejich zástupci získali pozice v komisích rady města a lze je dnes považovat za reálnou politickou sílu v Chrudimi.

V krajských volbách jsme jako koalice Pro Otevřený kraj (Piráti, Zelení a Změna) získali v pardubickém kraji 3,87%.