Zdeněk Kubala

softwarový inženýr, IT konzultant na volné noze

IT Inženýr/Architekt (Linux/Cloud) a konzultant. Je členem Pirátské strany. Řadí se mezi neortodoxní vimaře. Narozen a s občasnými pracovními zastávkami v Brně a Praze přes 30 let žijící v Chrudimi. Vystudoval SOŠ v Hradci Králové, poté ukončil studium na Univerzitě Pardubice obor Informační technologie, který jej zcela nenaplňoval.

Pracovní zkušenosti nabral v několika národních i nadnárodních společnostech a to zejména v oblastech správy sítí a operačních systému, podílel se na projektech týkající se informačních systémů, infrastruktury či služeb a v neposlední řadě návrhu IT řešení preferující LINUX a open source. Aktuálně je zaměstnán jako automatizační inženýr v oddělení výzkumu a vývoje opensourcové softwarové firmy, IT konzultant na volné noze a přednáší na Open Source konferencích.

Zajímá se o nové technologie, které rád prozkoumává. Jeho vášní je operační systém LINUX a open source všeobecně. Mimojiné ho baví fotbal, hokej, paintball,rád relaxuje na kolečkových bruslích či při běhu a nebo při mixování elektronické hudby. Jeho práce je zároveň i jeho koníčkem.

Je v rezortním týmu Informatika - pracovní skupina eGoverment a kyberbezpečnost s cílem systémové digitalizace veřejné (samo)správy, posílení kyberbezpečnosti ve veřejných institucích a zabránění neopodstatněnému plošnému šmírování občanů.

Ukázal, že přímý přenos zastupitelstva v Chrudimi je možný, snaží se o otevění a ztransparentnění městkého úřadu a efektivní digitalizaci.

Od roku 2019 do roku 2020 byl předsedou komise pro digitalizaci rady města Chrudim, ve které podporoval zavádění otevřených technologií, jako např. Cityvizor či Nextcloud pro dokumenty. V roce 2019 byl zvolen členem kontrolního výboru města Chrudim a dosazen do dozorčí rady Sportovních areálů města Chrudim.

Piráti a Starostové

CHCI VĚDĚT VÍCE