Večer Otevřených Technologií

1. listopadu 2018
Večer Otevřených Technologií

V kavárně Divadla 29 v Pardubicích proběhne ve středu 7. listopadu 2018 od 17:30 další vydání ze série Večer Otevřených Technologií.

Večer má 3 hlavní body programu:

1) Na místě bude možné shlédnout krátký úvod do open-source operačního systému Linux Je možné si donést vlastní počítač a nechat si Linux pod odborným dohledem nainstalovat, pokročilí uživatelé Linuxu mohou získat rady pro konkrétní problémy.

2) Seznámíte se i s technologií pro sběr dat z různorodých senzorů, relé pomocí protokolu MQTT do cloudu případně vlastního android mobilu. Vše pochopitelně s názornými ukázkami a možností vyzkoušení. Povíme si o možných aplikacích internetu věcí (IoT) včetně možných aplikací v praxi. Vítání jsou i úplní začátečníci. Témata přednášky může každý pochopitelně ovlivnit - jakékoliv nápady uvítám v komentářích.

K vidění bude například:

3) Seznámení se s open-source statistickým programem R project. Po krátkém úvodu (instalace software, R-studio, balíčky) bude možné si vyzkoušet menší statistickou analýzu (regrese, grafy, neuronová síť).

Dorazit je možno kdykoli v uvedeném čase.

Akce je financována z pirátského participativního rozpočtování.