Piráti v Pardubickém kraji hledají pro krajské zastupitelé mediálního asistenta

19. července 2021
Piráti v Pardubickém kraji hledají pro krajské zastupitelé mediálního asistenta

Zajímá Tě krajská politika, fandíš Pirátům a orientuješ se na poli marketingu, copywritingu a sociálních sítí? Pokud ano, tak hledáme právě Tebe! Transparentní politika je pro nás klíčová, proto pro naše krajské zastupitele hledáme mediálního asistenta. Tento asistent by měl být obeznámen s krajskou politikou Pardubického kraje, měl by umět psát a zpracovávat články, pracovat se sociálními sítěmi a toto vše koordinovat s krajským pirátským zastupitelským klubem v Pardubickém kraji.

Co od Tebe očekáváme?

Výborné komunikační a organizační schopnosti, flexibilitu, výbornou znalost českého jazyka, skvělý psaný projev, zkušenost s copywritingem a znalost sociálních sítí. Mezi hlavními očekáváními je shoda s našim programem, technická zdatnost, protože budeš v pravidelném kontaktu s našimi zastupiteli. Ke komunikaci využíváme mimo pravidelných osobních schůzek též online komunikační platformu Zulip a další kanály. Samozřejmým předpokladem je bezúhonnost.

Co budeš dělat?

Úzce spolupracovat s našimi zastupiteli, připravovat s nimi výstupy směrem k médiím a veřejnosti Připravovat tiskové zprávy Koordinovat komunikaci s vedoucím krajského mediálního odboru a společně řešit jak nejlépe informovat o aktivitách našich krajských zastupitelů média a občany.

Co nabízíme?

Práci v týmu pracovitých lidí, kterým není lhostejná budoucnost našeho kraje Zkušenost s reálným fungováním politiky na krajské úrovni. Podporu krajského mediálního odboru a centrálního týmu. Osobní rozvoj v mediální oblasti a PR

Odměna:

Články hodnocené 500 Kč/normostranu Další práce v mediální oblasti 250 Kč/hodina Předpokládaný rozsah činnosti mezi 25 a 40 hodinami měsíčně dle aktuálních potřeb zastupitelského klubu Na konci každého kvartálu proběhne vyhodnocení spolupráce s možností bonusové odměny za dobře odvedenou práci.

Požadavky na zařazení do výběrového řízení:

Podmínkou zařazení uchazeče do výběrového řízení je vyplnění zaslání životopisu a motivačního dopisu nejpozději do 27.7.2021, a to na adresy jana.kolarikova@pirati.cz a matej.kubicek@pirati.cz

Termín nástupu:

Ideálně v srpnu 2021

Výběrové řízení:

Uchazeče zvolíme formou otevřeného výběrového řízení. První kolo probíhá vyhodnocením životopisu a motivačního dopisu. Druhé kolo bude probíhat formou praktického ověření požadovaných kritérií. Hodnocení provede výběrová komise složená ze tří osob - zástupce krajského zastupitelského klubu, člena krajského předsednictva a vedoucího krajského mediálního odboru.

Vyhodnocení VŘ bude v anonymizované formě zveřejněno v tomto vlákně na fóru nejpozději 20. 8. 2021. Výběrová komise si vyhrazuje právo prodloužit termín. V případě, že se do VŘ nikdo nepřihlásí nebo pokud přihlášení kandidáti nebudou splňovat základní úroveň požadavků, bude VŘ ukončeno bez výsledku a o dalším postupu pak rozhodne na svém pravidelném zasedání krajský zastupitelský klub.

Hodnotící kritéria:

Kompetence vůči požadavkům pozice: 40 % Znalost pirátského programu a argumentace: 15% Celkový dojem: 15% Motivace: 15% Zkušenosti/vzdělání: 15%

Piráti v Pardubickém kraji spouští nový podcast PIRÁTI TALKS

Piráti Pardubického kraje představují svůj nový politický podcast nazvaný PIRÁTI TALKS, který se zaměří na aktuální témata v kraji a přiblíží práci pirátských politiků. Bude vycházet každé dva týdny ve čtvrtek a moderátorem pořadu bude lídr a kandidát na hejtmana Daniel Lebduška.

Piráti rozkryli kauzu městských bytů v Chrasti. Byty měly být rozprodány pod cenou i lidem spjatým s městským úřadem

Analytický tým Pirátů rozkryl kauzu problematického prodeje městských bytů v Pardubickém kraji. Na základě jeho podnětu podnikla Generální inspekce bezpečnostních sborů razii na městském úřadu v Chrasti. Byty měly být totiž rozprodány za zlomek ceny, některé z nich si pořídily osoby úzce spjaté s městským úřadem. Například bývalý radní, který byl zvolen za hnutí ANO. Investigativní novináři Zdislava Pokorná a Lukáš Prchal v Deníku N o věci podrobně informovali.

Vápenný Podol čeká na signál

Čekám na signál, ten z nebe nepřichází, a tak čekám dál… S tímto úryvkem písně známé české kapely by se mohla většina obyvatel Vápenného Podolu ztotožnit. Obec nedaleko nádrže Seč čeká již přes dva roky marně na posílení mobilního signálu. Kde to vázne?