Podpora studentů a možnost skloubit vzdělávání s praxí v oboru je za Piráty ta správná forma výuky. V Pardubický kraj toto prosazuje naše zastupitelka za resort školství Libuše Vévodová - Piráti: “Spolupráce kariérních poradců na základních a středních školách usnadní žákům a studentům výběr jejich dalšího směřování. Možnost propojení prosperující firmy s nabídkou perspektivního zaměstnání pro absolventy odborného vzdělávání jsme na vlastní oči viděli v Chrasti u Chrudimi.”

384553219_10161199113173307_533089229345288818_n

Krajské zastupitelky Libuše Vévodová - Piráti a chrastecká rodačka Andrea Linhartova totiž přijaly pozvání na Den otevřených dveří strojírenské firmy Metal Produkt Servis v Chrasti, která studentům nabízí stipendijní programy.

“Je povzbudivé vidět, že v Pardubickém kraji existují firmy, které takto uvažují a aktivně podporují studenty. Tato spolupráce je prospěšná pro studenty i firmu. Těší mě o to více, že taková firma funguje ve městě, kde žiji,” říká Andrea Linhartova .