Českotřebovští Piráti věnovali do domova pro seniory počítač Raspberry

20. prosince 2019
Českotřebovští Piráti věnovali do domova pro seniory počítač Raspberry

V čase přicházejících Vánoc předali českotřebovští Piráti malý dárek do domova seniorů v České Třebové. Oním dárkem je počítač Raspberry PI 4 s operačním systémem Raspbian, který je založen na svobodném (open source) software.

Projekt jsme realizovali ve spolupráci s ředitelkou Sociálních služeb JUDr. Peterkovou a rádi bychom tak pomohli s bouráním stereotypu, že počítače jsou pouze pro mladé.

Chceme třebovským seniorům rozšířit možnost kontaktu s okolním světem. Obyvatelé domova tak budou moci například sledovat streamovaná videa a přenosy, které je zajímají.

ctpc2

Jde i o další ze způsobů, který rozšíří možnosti naplňování práva na informace a společenský život. K tomu dodává garant projektu, českotřebovský zastupitel za Piráty Jiří Ducháček:

"Chtěli bychom tímto způsobem jednak pomohli zpestřit život obyvatel domova a také umožnit kontakt například se seniory v jiných domovech. Toto zařízení umožní "Být při tom" například v případě konání koncertu nebo jiné společenské akce v jiném domově nebo na jiném místě. Vnímáme tento krok také jako počátek další spolupráce se Sociálními službami i na jiných užitečných projektech".

ctpc3